Hoe zorg je ervoor dat je YouTube video viral gaat?

Er zijn elk jaar wel een paar filmpjes die iedereen wel heeft gezien. Ze zijn viral gegaan, wat wil zeggen dat iemand een video heeft geplaatst die maar gedeeld blijft worden. Als je wilt dat jouw video op YouTube viral gaat, heb je als eerst een flinke dosis geluk nodig en moet je hopen op de juiste timing.

Maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om je kansen te vergroten. Lees hier de beste tips om ervoor te zorgen dat je YouTube video viral gaat.

De beste ingrediënten voor een viral video

Wat moet er absoluut in je filmpje terugkomen? Ten eerste wil je dat de video een emotie oproept bij je kijkers. Denk aan afschuw of angst, maar ook humor en ontroering doen het altijd goed. Als je een grote groep mensen wilt bereiken moet je ook herkenning oproepen.

Mensen kunnen zich dan met jouw filmpje identificeren en zullen hem dan ook sneller delen. Zorg voor een verrassingseffect in jouw video, maar maak het niet geforceerd. Vaak werkt het posten van een spontane video het best.

Extra tips voor een goede video

Zorg ervoor dat je YouTube video niet te lang is. Een kort filmpje is aantrekkelijker om te delen, want bij een lang filmpje kunnen mensen de interesse verliezen. Daarnaast is het belangrijk om een slimme titel en goede beschrijving te verzinnen.

De titel mag je best een beetje overdrijven, maar zorg er wel voor dat er een kern van waarheid inzit. Ook is de banner van je video een goede manier om kijkers te trekken.

Met een bijzondere of spannende banner zullen mensen sneller op je video klikken.

Veel views zorgen voor nog meer views

Als een YouTube erg vaak wordt bekeken, dan wordt deze trending. De top 20 trending video’s van dit moment zijn te bekijken via de homepagina van YouTube.

Als je video trending wordt, zien automatisch meer mensen je video! Een goede manier om meer views op je video te krijgen is het kopen van YouTube views.

Zorg dat je video goed vindbaar is

Zorg tenslotte voor een pakkende omschrijving met de juiste zoekwoorden. Daarnaast is het belangrijk om de video zelf ook goed te delen op je social media kanalen.

Zorg ervoor dat mensen hem makkelijk kunnen delen en doorsturen naar anderen via bijvoorbeeld WhatsApp. Kijk ter inspiratie videos die in het verleden viral zijn gegaan.

Welke elementen zijn er in de video gebruikt? Probeer dat over te nemen, maar probeer tegelijkertijd ook uniek te zijn in je content.